Slo-comp Slo-Lanparty

Forum > MojLogin > MojLogin > Pritožbe

STRANI: trenutna: 1 > naslednja >>> zadnja

Avtor

Sporočilo

Za odgovarjanje morate biti prijavljeni
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 11:42:19
Vse pritožbe so javne. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih, elektronski pošti ali postavljenih v drugih oddelkih ne bomo upoštevali.

Ever noticed how fast Linux runs? Neither did I.
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 12:11:44
Uuu, to je pa nova stvar... ko sem sam taksne topice odpiral, so mi vse pozaprli hudobni in poredni administratorji!!

A ima ta nova admin politika slucajno kaj veze z zadnjimi volilnimi rezultati?

Ok, Ahac mi zrihta eno Filipinko, Bender pa placa en drink, pa ne bom nic sem pisal!

No, da pa nekaj absolutno za ta topic napisem:
-se vedno mi ni vsec, da ste takrat zaklenili tisti topic, ker smo pac malo pokramljali z eno deklico!
-pa ne brisat postov, ce z njimi zelim prikazat nestrinjanje z adminovim opozorilom, pa ceprav je post sestavljen samo iz BUUUUUU!!

"... do You remember me lost for so long ..."
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 12:18:27
-pa ne brisat postov, ce z njimi zelim prikazat nestrinjanje z adminovim opozorilom, pa ceprav je post sestavljen samo iz BUUUUUU!!

Kdo je brisal še ugotavljamo.

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 12:33:55
Post je brisal PARTyZAN - moderator oddelka. Torej nima nestrinjanje z adminovim opozorilom nič pri tem. Pač je presodil, da takšna vrsta odgovora ne sodi na forum.

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 12:47:10
Nestrinjanje z moderatorjem po novem vpisujte sem in ne v temo, kjer je prišlo do brisanja/popravljanja/...

(Čeprav ta tema je lokalna na SC, ampak bomo neki naredil glede tega v naslednjih par dneh.)

Zdaj pa še moja pritožba:
ET oddelk je pol folka, ki nabijajo bedaste poste. Prosim, da se to neha. Hvala.

O_O
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 13:20:41
Jaz se popolnoma strinjam z vami, da mora biti red - samo ne mi prosim pretiravat, ker to omejuje svobodo govora.

Nima smisla forsirat politiko, da se strikntno v topiku posti drzijo teme, ker tudi normalna debata v zivljenju ne gre tako uradno.

Ce topic zaide iz teme, to lahko pomeni, da se je snov za tematiko izcrpala, ampak je rodila novo temo v kateri ljudje sodelujejo - v tem je smisel komuniciranja.

Kadar pa gre za negativno vsebino, se pa absolutno strinjam, da zaklenete.

Skratka, moj obcutek je, da ste rahlo prestrogi.

Yoda said: "Do, or do not. There is no try."
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 13:49:03
Thor, za ta post imas pijaco v dobrem, ce se kdaj srecamo!

A, ce bi moj post namesto "BUUUUUU" vseboval "NE STRINJAM SE S TEM.", bi potem bilo boljse?

Ker pomen je enak, samo, da sem jaz racionaliziral cas in trud za komentar... estetsko in kulturno gledano je bilo v mejah normale, torej je slo za popolnoma subjektivno oceno in reakcijo na post(no saj to v bistvu vedno je).

Pa dajte se scoolirat, ce kaksna oseba lepsega spola zacne kaj pisat, pa malo izven topica z njo kramljamo... tukaj lahko vsaj moski malo zagnjavimo brez da bi kaj nazaj v glavo priletelo!

zadnja sprememba: Jaaldir dne 21. 10. 2004 ob 13:49:53

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 14:26:30
Ce topic zaide iz teme, to lahko pomeni, da se je snov za tematiko izcrpala, ampak je rodila novo temo v kateri ljudje sodelujejo - v tem je smisel komuniciranja.

Največkrat pa to pomeni nabijanje brezveznih in nevsebinskih postov, ki so posledica enega drugega offtopic posta. In to potem sproži verižno reakcijo, da na koncu sploh ni več nič povezano s temo...

Men je takšna tema čist kul, sam ko pride do kakega žaljenja (ker folk ne zna normalno izrazit svojih pritožb), se pa vse konča.

zadnja sprememba: CoDiUm dne 21. 10. 2004 ob 14:29:19

Opera - all you need...
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 14:46:05
CITAT CoDiUm @ 21. 10. 2004 - 14:26

Največkrat pa to pomeni nabijanje brezveznih in nevsebinskih postov, ki so posledica enega drugega offtopic posta. In to potem sproži verižno reakcijo, da na koncu sploh ni več nič povezano s temo...

Men je takšna tema čist kul, sam ko pride do kakega žaljenja (ker folk ne zna normalno izrazit svojih pritožb), se pa vse konča.

tr00!!!!!1111

O_O
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 14:46:37
No.. tole zgoraj en en primer zanič posta oz. nabijanja.

zadnja sprememba: ahac dne 21. 10. 2004 ob 14:47:02

O_O
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 14:48:44
Potem pa dodajmo atribut pri vsakem topicu kolk reseno se je treba drzat teme (avtor topica). :P

CoDium: Razumem tvoj argument in se deloma strinjam. Vendar, ce je bilo 10 postov v okviru tematike, pa 50 izven tematike je taka volja ljudstva oz. razpoloženje ali pa je bil post brezvezen. Ce bi po dveh postih, ki bi bili izven tematike temo zaklenili, potem bi manj komunicirali - kje je tu zivost foruma? Kar mene moti je to, da nekatere teme vsebujejo poste, ki so izven tematike ampak se ljudje zabavajo in ko se najbolj ogrejejo in uzivajo v hecanju - lock.

Tezava je v tem, ce samo par padalcev bluzi z brezveznimi posti oz. provocira, tema pa hoce iti naprej - tu je treba stop narediti. Pa razni lock-i tu ne bodo pomagali, ker potem se zgubi smisel foruma oz. tematike (lahko vpliva na bodoce vedenje uporabnikov po dolocenem casu forsiranja teh akcij). Potrebna je zrelost uporabnikov foruma, kdaj se stvar prelevi v hecanje kdaj pa je to tezacenje. V ET forumu so sami stari uporabniki in so razvili sebi specificni stil komunikacije, ce komu ne pase naj ignorira oz. ne sodeluje - ostali pa morajo/moramo to potrpet - tu se lahko na trepalnice mecemo, pa ne bomo mogli nic narediti.

Jaz jemljem forum za zabavo in cvekanje - lahko, da sem zgresil smisel - ampak, definitivno (recimo ET) forum ni za smrtnoresne tematike oz. se to vidi iz imena topica ter konteksta post-a.

Zato potrebujemo cloveski faktor ocenjevanja meje, tu pa se dogovorimo za razumen nivo kriterija kdaj se stvar zaklene. Ma brezveze vseskupaj, ker ima vsak posameznik svojo mejo. :P

Morda ne bi bilo slabo, ce avtor topica lahko zaklene temo, ce mu je na zulj pritisnila. :)

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:00:57
Hm.. zdle si mi dal pa eno idejo. Zaklep foruma samo za določenega uporabnika.
Če kdo nabija pač samo njemu onemogočiš odgovarjanje.
Ampak bi se verjetno tolk mal uporabljalo, da nima smisla tega delat.

O_O
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:06:36
Ponavadi se tezake kaznuje, temporary ban?

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:09:09
Anyways jest bom še naprej brisal poste kot so "BUUUU" "lol" "haha" "". Direktiva je pršla direkt od glavnega admina (ahac).

A, ce bi moj post namesto "BUUUUUU" vseboval "NE STRINJAM SE S TEM.", bi potem bilo boljse?

Ja.

desu~
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:17:44
CITAT Thor @ 21. 10. 2004 - 15:06

Če se uporabniki strinjate lahko tudi to uvedemo. ;)

Mislim, da je razlika med nivojema odgovora očitna.

Kar se pa tiče zaklepa teme na željo avtorja pa je to itak možno in to prakticiramo že od samega začetka ... samo nekak ni zanimanja. Jaz sem tako zaklenil le enih 5 tem.

zadnja sprememba: BendeR dne 21. 10. 2004 ob 15:22:11

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:26:39
Sej se nikol topica ne zaklene brez vnaprejšnjega upozorila (rezen, če je že sama tema brezvezna).
Jest(in mislm da tud drugi moderatorji) pač najprej opozorim, da bo tema zaklenjena oz. bodo brisani posti, če se bo nadaljevalo v offtopic. Ampak ker večina ljudi to spregleda (večinoma zanalašč), se pa pač zaklene.

Sej kle je fora v tem, da nekdo mimogrede reče nekaj čez drugega uporabnika, in potem mu ta nazaj neki prbije, potem se kmalu vmeša tretji in temi potem ni več druge pomoči, kot brisanje postov ali zaklep.

CITAT BendeR @ 21. 10. 2004 - 15:17
CITAT Thor @ 21. 10. 2004 - 15:06

Če se uporabniki strinjate lahko tudi to uvedemo. ;)

Jaz sem to že predlagal v zvezi s spammerji

zadnja sprememba: CoDiUm dne 21. 10. 2004 ob 15:30:06

Opera - all you need...
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:41:25
Po mojih izkušnjah, se tukaj briše in zaklepa velikokrat brez pravih razlogov (npr. BUUUUUUUUU). S tem ne dosežeš čisto nič, razen da odganjaš folk k se počutjo domače in s tem ustvarjaš dolgcajt...
Kdaj dobim občutek, da brisanje in zaklepanje daje občutek moškosti, moči in spoštovanja...?!!?

\o/ ==[www.drm-drustvo.si]== \o/
Violins are bad. That screeching music is gonna ruin the goddamn country.
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 15:54:56
npr. BUUUUUUUUUUU zame ni normalen post. Iz posta BUUUUUUUUUU ne morš razbrat kaj je on hotu povedat kokr to da mu neki ni prav.

X - pect the un X - pected
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 16:01:40
1.Veliko odgovorov uporabniki ne vidite, ker jih pravočasno zbrišemo - razna j***** matere drugim uporabnikov in članom ekipe. No, tole zbrišemo nakar se oseba spravi nate preko u2u, ko ti tudi tam ne morem do živega začne sranje delat na forumu - nakar brišemo, zaklepamo in v izrednem primerju banamo.

2.Folk, ki je tukaj le da nabija število svojih postov in potem z drugimi primerja kdo ma daljšega ... tega je na pretek in prav slednjim zaklepamo teme - tega je največ.

3.In navsedanje zaitje teme v neznane predele človeške psihe, kar pa nima popolnoma nič s tematiko same teme. To se nadaljuje tudi po opozorilu avtoritetne osebe.

Kdaj dobim občutek, da brisanje in zaklepanje daje občutek moškosti, moči in spoštovanja...?!!?

Poglej zgornje tri točke in premisli.

zadnja sprememba: BendeR dne 21. 10. 2004 ob 16:02:17

vpisano dne 21. 10. 2004 ob 16:29:54
A če prideš v lokal pa se dereš in neki pizdiš.. mislš, da te ne bodo vn vrgl?

O_O
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 17:52:58
Jurek:
CITAT ahac @ 21. 10. 2004 - 16:29
A če prideš v lokal pa se dereš in neki pizdiš.. mislš, da te ne bodo vn vrgl?

Odvisno, kakšen lokal...
No evo...
S tem, kar sem zgoraj napisal, sem že malo preusmeru temo iz običajne tematike. Zdej bi lahko nekdo napisal odg. na tole (najverjetneje ahac, ki bi lahko napisal STFU,....), potem se vmeša tretji, in tema je sfaljena.
Ampak, če vmes stopi nekdo z administratorskimi pravicami in briše zadnje poste, lahko to prepreči...

Štekst du das?

Malo premislite oni, ki zagovarjate nebrisanje BUUUUUU postov, ipd., kakšen bi bil forum, če takšnih stvari ne bi brisali. Kmalu bi se znašli v prezpredmetnem pogovoru, in vsi bi se samo drli nekam. Temu pravite normalno komuniciranje?

zadnja sprememba: CoDiUm dne 21. 10. 2004 ob 17:53:36

Opera - all you need...
vpisano dne 21. 10. 2004 ob 18:40:46
Sej če gre tema offtopic, ker se nekako navezuje na prvi post potem ni problema. Problem je, ko gre offtopic zato, ker folk nabija z bedastimi posti.
Če boste debatiral o tem da Američani niso nikoli prišli na Luno in bo z tega debata prišla na kvantno fiziko bomo pustil. Če bi pa kdo nabijal "Ameri sux" potem bo pa brisano.

O_O
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 09:30:01
Fantje, dajmo bit realni... vecina uporabnikov predvsem ET foruma je toliko mlada, da je pac neresna, ali pa ravno zaradi tega gre na ET forum, da je lahko na trenutke starosti navkljub neresna (moj primer).

Olympus: BUUUUU je pomenil TOCNO TO, da se ne strinjam... nic vec in nic manj... torej ti si razumel, ne vem, zakaj admini niso... pa se mi zdijo tako inteligentni.

Partyzan: sam dobro ves, da si tocno razumel, da sem z BUUUU izrazal nestrinjanje z dolocenim predlogom oz. odlocitvijo... kako to napisem, je cisto vseeno, ce sem siguren, da bodo ljudje dojeli bistvo(kot je razvidno, so)... stil pisanja pa se od posameznika do posameznika razlikuje in je tudi odvisen od trenutnega razpolozenja... meni se ni dalo sestavljat eno- ali vecstavcnih povedi, da bi izrazil svoje nestrinjanje... vsi ste cisto lepo razumeli moj kratek in jedrnat post, pa vendar je bil brisan... nikogar nisem zalil, nisem bil vulgaren, mogoce malenkost navidez provokativen... mar je to zadosten razlog za brisanje posta?... ce je, potem je to ze dejanska represija, kar se svobode govora tice.

Tista ideja, da se dolocenega uporabnika bana z dolocenega topica, pa je zelo dobra. Res, da malo vec dela za admine in moderatorje mogoce, pa vendar... zadeva bi lahko bila zelo uporabna... vendar ponovno opozarjam na previdnost pri uporabi taksnih prijemov, ker zelo posegajo v clovekove pravice do svobode govora.

Vsekakor pa obljubljam, da bom se vedno obcasno postal zelo kratke poste v stilu buuuu, lol in podobno, ker vcasih taksni izrazi popolnoma prikazejo dolocen odnos oz. odgovor na dolocen post... brez kompliciranja in dolgovezenja... vcasih pa se bom razpisal tako kot sedaj.

Pa se en nasvet za admine in moderatorje... cimbolj puscajte svoja custva izven foruma, ce je le mozno.

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 09:41:48
Pa se nekaj glede offtopic postov.

Ko se s kom v real life pogovarjate, pa malo zaide izven zacetne teme, a mu recete:"Stari, jaz te nic ne slisim, ker si zasel iz teme!"

Mislim, si z nekom na pijaci, pa se pogovarjas o recimo nogometu, formuli, igrcah, studiju, soli, karkoli, pa pride ena dobra zenska mimo, pa ti reces:"Uuuuu!"... a bo kolega rekel:"Sem preslisal, ker je offtopic!"... ali pa se hujsa varianta, da se zelis vrnit na prejsno temo, pa ti rece:"Zaklepam, ker si sel offtopic!"

Dajte si malo ta forum predstavljat kot nekak pogovor... vcasih se vmes spomnis cesa, kar nima nobene veze s prvotno tematiko, pa poves na hitro, mogoce se druzba zaradi tega tudi posteno nasmeji, ce si ravno en dober vic vmes povedal... to je dejansko sproscujoce... kot je rekel Thor, naj bo forum ziv... kot je ziv dober pogovor.

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:04:08
No.. pogovarjaš se z nekom pri tebi doma.. pa imata lepo debato.. potem pa pride še nek znanec zraven in začne vpit pa mahat z tablo na kateri piše LOL.. a bi se še sam začel tako obnašat ali bi ga raje poslal domov?

O_O
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:16:18
Jao, daj vstani od kompa pa pojdi v life!!! Ti ze prevec resno jemljes te smajlije!!! Nekdo bi s tablo LOL mahal?!?!?! JAO!!!
Potem pa ukinite te smajlije in zahtevajte v pravilniku izrecno uporabo primernega besedisca in slovnice.
A, ce gres mimo koga, ki je ravno povedal nekaj smesnega, se ne nasmejis vsaj sam pri sebi? To je recimo realna situacija, ki si jo ti popacil z nekimi mahajocimi transparenti.

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:25:17
Jaaladir jst se nebi z njemu kregov k je cist faca ce mu gre neki na jetra je to negov problem in to je cist negova stvar in lohka nardi kar hoce sej je admin foruma
LP
PS:Ce Ni Smeskov To Ni Forum

zadnja sprememba: CrOO_X dne 22. 10. 2004 ob 10:26:34

Zalman Theatre 6M 5.1 Surround System,Intel Celeron 2.00GHz,512MB @ 200MHz,GeForce 4 MX440,60GB HDD,IceMat 2&Black edition
,Logitech MX510,GG3,Genius Webcam,Genius Audio 5.1-Channel PCI Acceltration Card.Moded PC
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:36:56
Al pa če bi šli uni, k nabijajo LOL nonstop mal v life.. damn.. sej nekateri še v rl "LOL" govorijo.

O_O
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:39:17
Jst sm ta primer ta govorim lol sosolcem in oni nimajo pojma kva to pomen

Zalman Theatre 6M 5.1 Surround System,Intel Celeron 2.00GHz,512MB @ 200MHz,GeForce 4 MX440,60GB HDD,IceMat 2&Black edition
,Logitech MX510,GG3,Genius Webcam,Genius Audio 5.1-Channel PCI Acceltration Card.Moded PC
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 10:56:02
CITAT CrOO_X @ 22. 10. 2004 - 10:36
Nimam takih problemov

V temi firefox težava. No, tole je nabijanje postov in je bilo brisano. :P

In tudi v pritožbah je začel....

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 11:01:06
Mene zanima, v cem je problem teh kvazi nabijanj postov? A to toliko zavzema kaksne resurse ali kaj? Ali gre samo za to, da se nekaterim pristojnim zdi pac neumestno, ceprav v bistvu, kot v primeru Croo_X-a, sploh ni neprimerno, zaljivo ali kako drugace motece sirsi javnosti?

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 11:15:06
Je. Smetiš po forumu -> odganjaš nekatere uporabnike.

desu~
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 11:20:09
Hmmm, a so to kaksni sponzorji ali kaj? Gre za denar? Ker, po pravici povedano, me ti s tvojim odnosom precej odvracas od tega foruma. Vprasanje za admine:"Kaksne so sankcije za moderatorje, ce odganjajo uporabnike s svojimi (pre)strogimi kriteriji?"

vpisano dne 22. 10. 2004 ob 11:22:27
Mogoče se ti rad prebijaš med bedastimi posti, ki ne povedo nič, da prideš do takega, ki te zanima, ampak večina uporabnikov se po moje ne.

O_O
vpisano dne 22. 10. 2004 ob 11:23:43
No, to ne vem ce bi ravno 100% se strinjal okoli smajlijev - mene topic odvrne, ce zaide v vode, ki se meni ne zdijo zanimive oz. postane vpitje en cez drugega, ali pa temo preplavijo posti nabiti z negativno vsebino - ne berem vec tistega topica.

Za odgovarjanje morate biti prijavljeni

Avtor

Sporočilo

STRANI: trenutna: 1 > naslednja >>> zadnja

Forum > MojLogin > MojLogin > Pritožbe